• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns: "Positief verrast door slotklim, had zwaarder verwacht"

  Dylan Teuns gelooft in zijn kansen.

  Dylan Teuns gelooft in zijn kansen.

  Van de Belgen die zondag aan de start komen in de wegrit op het WK heeft Dylan Teuns misschien wel de beste papieren. De renner van BMC was optimistisch na de parcoursverkenning. "Dit ligt mij", klonk het zelfverzekerd.

  "In de Vuelta ging het nog steiler"

  "Het was een heel leerrijke verkenning. Het is natuurlijk best wel een pittig parcours, maar na alle uitspraken vooraf had ik toch erger verwacht. Ik ben positief verrast over die slotklim", vertelt Dylan Teuns.

   

  "In de Vuelta waren er een aantal klimmetjes die zelfs nog steiler waren. Ik vind die slotklim niet te vergelijken met de Muur van Hoei, zoals sommigen zeggen. Eerder met een paar aankomsten in de Vuelta. Als mijn benen in orde zijn, vrees ik die klim niet. Mijn eindschot is mijn wapen en dat moet ik uitspelen. Deze omloop ligt mij."

   

  "In de Vuelta was ik op soortgelijke aankomsten een paar keer dicht bij de winst. Dat geeft me wel vertrouwen. Ik heb al bewezen dat ik op zulke aankomsten goed ben."

   

  "Na die slotklim volgt nog wel 8 km, een afdaling en deels vlak richting finish. Dat is wel een ander gegeven, maar ik ben niet bang voor die slotklim. Met goeie benen kan ik een rol spelen", besluit de 26-jarige renner.

  Mijn eindschot is mijn wapen en dat moet ik uitspelen. Deze omloop ligt mij.

  Dylan Teuns

  Bakelants: "Als iemand het kan, is het Teuns"

  "Dylan Teuns is toch de man", zei Jan Bakelants gisteravond in Extra Time Koers. "Als iemand zo'n helling aankan, is het Dylan Teuns."

   

  "Ik heb het hem dit jaar nog zien doen in de Ronde van Baskenland. Hij beschikt over die punch. Op die klim heeft Teuns de beste papieren in handen."

   

  "Winnen zal misschien niet lukken", vult Tom Boonen aan, "maar ik zie "Teunske" wel dicht eindigen. Hij zet de beste prestatie neer bij de Belgen."