• home
 • video
 • pas verschenen

  Ciman: "Toen telefoon ging wist ik meteen hoe laat het was"

  Laurent Ciman

  Vorige zomer maakte Laurent Ciman nog de WK-voorbereiding mee.

  Vorige zomer moest Laurent Ciman in laatste instantie de nationale selectie verlaten. "Misschien ben ik te braaf", vertelt de 33-jarige verdediger 3 maanden later.

  "De assistent belde me"

  Laurent Ciman maakte vorige zomer de voorbereiding op het WK mee. "Twee dagen voor de oefeninterland tegen Egypte rinkelde mijn telefoon. Ik wist meteen hoe laat het was", doet Ciman zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine.

   

  "De assistent belde me om te zeggen dat ik moest komen praten. De bondscoach nam het woord om me uit te leggen dat ik de medische joker zou zijn, want hij wilde geen jongere in die situatie brengen."

   

  "Hij wist dat ik er zou staan als hij ooit een beroep op mij zou moeten doen. Een jonge speler zou misschien gedestabiliseerd zijn. Dat is de uitleg die ik gekregen heb."

   

  Ciman aanvaardde de beslising van Roberto Martinez en zijn staf. "Misschien ben ik inderdaad te braaf", geeft hij toe, "maar wat had ik moeten doen? Opstaan en weggaan? Dat zit niet in mijn karakter. Ze weten dat ik nooit de deur zal dichtslaan. Het is voor mij altijd een eer geweest erbij te zijn."

  Ze weten dat ik nooit de deur zal dichtslaan. Het is voor mij altijd een eer geweest erbij te zijn.

  Laurent Ciman

  "Zeg nooit dat ik stop"

  Laurent Ciman stond nog in de basis tegen Egypte en reisde zelfs nog enkele dagen mee naar Rusland. Zijn afscheid werd het niet.

   

  "Ik heb altijd geknokt om deel uit te maken van het team", legt Ciman uit in Sport/Voetbalmagazine. "Ik kreeg kritiek op het feit dat ik erbij was, op wat ik deed of niet deed."

   

  "Dat ga ik zeker niet missen, maar ik zal nooit zeggen dat ik ermee stop. Wat zou dat ook veranderen? Het zal vast wel op de natuurlijke manier gaan. Ik moet er geen heisa rond maken gewoon om te tonen dat ik nog besta", besluit Ciman, die sinds dit seizoen in de Franse competitie voor Dijon voetbalt.

   

  Kijk hieronder naar de laatste interland van Laurent Ciman. Op 6 juni stond hij de hele match op het veld tegen Egypte (3-0).