• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese voetbalbond verleidt Van Puyvelde met 4-jarig contract

  Chris Van Puyvelde trekt naar China.

  Chris Van Puyvelde trekt naar China.

  Technisch directeur Chris Van Puyvelde verlaat de Belgische voetbalbond. Van Puyvelde heeft een contract voor 4 jaar ondertekend bij de Chinese voetbalbond. Bondscoach Roberto Martinez zal voorlopig de taken van Van Puyvelde als technisch directeur overnemen.

  Chris Van Puyvelde was sinds november 2015 aan de slag als technisch directeur van de voetbalbond als opvolger van Paul Allaerts. De ontwikkeling en de doorstroming van de jeugd is een van zijn stokpaardjes. Als technisch directeur had hij ook een zegje in de aanstelling van Roberto Martinez als bondscoach.

   

  Het goeie werk van Van Puyvelde bij de KBVB is blijkbaar ook de Chinezen niet ontgaan. Met de aanstelling van Van Puyvelde als technisch directeur hoopt de Chinese voetbalbond een flinke stap vooruit te kunnen zetten.

   

  "Ik heb mij hier de voorbije 3 jaar enorm kunnen ontplooien. Samen met het team hebben we mooie zaken gerealiseerd", zegt Van Puyvelde.

   

  "Niet alleen was er de verdere professionele omkadering van de nationale ploegen, met een gezonde mix van gemotiveerde ex-profs en toegewijde opleiders. Ook hebben we werk gemaakt van de ontwikkeling van alle geledingen binnen onze federatie en van de verdere uitbreiding van het Belgian Football Centre in Tubeke, dat intussen internationale faam geniet."

   

  "Daarbij heb ik ook altijd mijn 3 kernwaarden hoog in het vaandel gedragen: flexibiliteit, effectiviteit en teamwork. Mijn keuze is mede bepaald door mijn gezin, dat mee naar China zal verhuizen en voor mij een grote steun zal betekenen. Wat ik nu vooral voel is dankbaarheid en trots.”

  "Structuur brengen"

  Wat verwacht Chris Van Puyvelde van zijn Chinese avontuur? "Het is een enorme uitdaging om iets neer te zetten in zo'n enorm land", beseft hij. "In de eerste 6 maanden zal ik vooral observeren. Daarna wil ik een plan opstellen en zien hoe we die doelstellingen kunnen bereiken."

   

  "Het wordt vooral zaak om structuur te brengen. Mijn grootste prioriteit wordt het opleiden van spelers en trainers. Het wordt ook aanpassen aan de Chinese cultuur. Wat in België gewerkt heeft, werkt niet noodzakelijk in China. Elk land heeft zijn eigen geplogenheden. Met kleine ingrepen proberen we tot successen te komen."

   

  In het Chinese voetbal verdienen de buitenlanders handenvol geld. "Dat was zeker niet mijn prioriteit, maar ik wil er ook niet flauw over doen. Geld heeft ook een rol gespeeld in mijn beslissing."

  KBVB: "Veel te danken aan Chris"

  Peter Bossaert, CEO van de KBVB heeft een dubbel gevoel bij het vertrek van Chris: "Enerzijds zijn we bijzonder trots dat één van onze sterkhouders gevraagd wordt door een grote, opkomende voetbalnatie als China", klinkt het. "Dit is nog maar eens het bewijs hoe sterk ons Belgische voetbal gerespecteerd wordt in het buitenland."

   

  "Anderzijds verliezen we met Chris een heel fijne collega en uitstekende technisch directeur, aan wie we bijzonder veel te danken hebben. Mede namens de Raad van Bestuur en alle collega’s wens ik Chris alle succes bij deze nieuwe en geweldige uitdaging.”

   

  De KBVB laat nog weten dat na het vertrek van Van Puyvelde bondscoach Roberto Martinez de functie van technisch directeur ad interim zal waarnemen.