• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts droomt van werelduurrecord: "Zaterdag test van 30 minuten in Grenchen"

  " "

  Victor Campenaerts probeert beter te doen dan het tempo van Bradley Wiggins.

  Victor Campenaerts heeft zich gisteren helemaal op de wereldtopkaart gezet van het tijdrijden. De Belg van Lotto-Soudal veroverde brons op het WK in Innsbruck en smeedt het ijzer terwijl het heet is. "Ik ga vrijdag en zaterdag testen in Grenchen, in Zwitserland, voor het werelduurrecord."

  Campenaerts licht zijn plannen toe op StuBru, dat hem daags na het WK tijdrijden proficiat wenste met zijn bronzen medaille. Hard heeft hij niet gevierd. "Het was een bescheiden, gezellig feestje in het hotel. We hebben aan tafel  een beetje gedronken."

   

  En daar had de 26-jarige van Lotto-Soudal een goeie reden voor: "Morgen en overmorgen ga ik op de wielerpiste van Grenchen, in Zwitserland, testen doen voor het werelduurrecord. Daar zit ik al langer mee in mijn hoofd."

   

  Dat uurrecord staat nu op naam van Bradley Wiggins, die in Londen in 2015 54,526 kilometer aflegde. "De conditie zou nu heel goed moeten zijn, daar kreeg ik gisteren de bevestiging van. Morgen gaat het vooral om weer wat pistegevoel op te doen. Dat is altijd een beetje anders dan op de weg."

   

  "Overmorgen doen we dan een test van een half uur, waarbij ik probeer op een tempo van 55 km/u te rijden. Dat is nodig om het record te halen. We gaan dan bekijken hoe ik me voel. Als ik me nog relatief oké voel, weten we dat het uurrecord een mogelijkheid kan zijn."