• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI introduceert gemengde landenaflossing als vervanger voor WK ploegentijdrit

  Quick-Step Floors won zondag het laatste WK ploegentijdrit voor merkenteams.

  De Internationale Wielerunie UCI heeft zijn plannen voor het WK van 2019 uit de doeken gedaan. Het klassieke WK ploegentijdrit bij de mannen en vrouwen verdwijnt en wordt vervangen door een ploegentijdrit met gemengde teams uit hetzelfde land.

  De merkenteams moeten volgend jaar plaats maken voor de nationale truitjes in de "ploegentijdrit", die door de UCI als "ploegentijdrit met gemengde aflossing" boven de doopvont wordt gehouden.

   

  De nationale teams zullen uit 3 mannen en 3 vrouwen (beloften en profs) bestaan. De mannen mogen de spits afbijten op het parcours en worden vervangen door de vrouwen als de 2e man de finishlijn bereikt. De eindtijd na 28 kilometer wordt bepaald door de tweede vrouw die de aankomst overschrijdt. 

   

  Het WK in Yorkshire wordt op 29 september afgesloten met de wegrit bij de mannen. Na een aanloopstrook wachten 7 rondjes op een omloop, goed voor een totaal van 284,5 kilometer tussen Leeds en Harrogate.

  Het parcours van de wegrit bij de mannen en het volledige wedstrijdschema: