• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit treft Gent vanavond: een rijke voorzitter en oude JPL-bekenden

  Virton hoopt met de investeringen van een nieuwe, rijke voorzitter snel te promoveren. Onder meer Alessandro Cordaro moet hier een rol in spelen.

  AA Gent trekt vanavond naar Virton voor de 1/16e finales van de Croky Cup. Als de Gentenaars een hapklaar brokje verwachten, komen ze misschien bedrogen uit. Virton beleeft namelijk een opvallend jaar. In april was de club bijna failliet, vandaag willen de Luxemburgers zo snel mogelijk naar het profniveau.

  17 oktober 2017: Royal Excelsior Virton stuurt een noodsignaal uit. Voorzitter Philippe Emond verliet de club en de bankrekeningen staan in het rood. Oud-spelers als Thomas Meunier en Renaud Emond proberen financieel een handje toe te steken. Maar er is meer dan dat nodig. 

  Virton eindigde voirig seizoen als tiende, maar vanwege de financiële zorgen lukt het pas in mei om via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een licentie. voor volgend seizoen te bemachtigen.

  Geldschieter werkt in de luwte

  De reddingsoperatie van de club werd bewerkstelligd door Flavio Becca, een rijke Luxemburger met Italiaanse roots. Becca is geen onbekende in de sportwereld. Zo heeft hij al een handje gehad in Dudelange, de eerste Luxemburgse club ooit die zich dit seizoen wist te plaatsen voor de groepsfase van een Europese competitie.

   

  Becca was ook jarenlang de man achter wielerploeg RadioShack-Leopard Trek. Met de gebroeders Schleck hoopte hij ooit de Ronde van Frankrijk te winnen, zonder succes. 

   

  De Luxemburgse zakenman acteert vooral in de luwte. Zo zoekt hij de camera's niet op. Toen het vernieuwde Virton werd voorgesteld voor aanvang van dit seizoen, was er geen Becca te bespeuren. 

  Pak ervaring aangetrokken

  Becca heeft op enkele maanden tijd een ambitieus project uit de grond gestampt. Zo werd er een nieuwe staf samengesteld, met Marc Grosjean werd een ervaren coach aangetrokken. 


  Ook de kern werd gevoelig versterkt. Maar liefst zeven spelers in de huidige groep waren ooit actief in eerste klasse. Met het aantrekken van jongens als Anthony Moris, Guillaume François, Alessandro Cordaro en Aurélien Joachim hoopt Virton snel de stap naar 1e klasse B te kunnen maken.

   

  Virton staat momenteel na vier speeldagen op een gedeelde vierde plaats in de eerste amateurliga. Bij Gent zijn ze dus bij deze gewaarschuwd voor vanavond.

  Grosjean moet Virton snel naar 1e klasse B loodsen.