• home
 • video
 • pas verschenen

  Hommeles bij United: Pogba mag aanvoerdersband niet meer dragen

  Pogba luistert naar de richtlijnen van Mourinho.

  Ook in het League Cup-duel tegen Derby County moest Pogba vrede nemen met een plek in de tribunes.

  José Mourinho en Paul Pogba lijken niet meer door één deur te kunnen. De coach van Manchester United zette Pogba in de tribunes voor het League Cup-duel tegen Derby County en liet ook verstaan dat hij nooit nog de aanvoerdersband zal dragen onder hem.

  Het is geen publiek geheim dat sinds enkele maanden Pogba en Mourinho in onmin leven met elkaar. Na het gelijkspel van zaterdag tegen de Wolves had de Franse wereldkampioen openlijk kritiek geuit op de tactische keuzes van de Portugees.

   

  Dat leek voor Mourinho de spreekwoordelijke druppel te zijn. De coach liet weten dat Pogba geen aanvoerdersband meer zal dragen onder hem. "Ik ben de manager. Ik kan die beslissing nemen en hoef ze ook niet uit leggen. Of er een probleem is met Pogba? Neen."

   

  Pogba was de tweede aanvoerder van Manchester United, na Antonio Valencia. Die kende echter de afgelopen tijd veel blessureleed.

  Opnieuw flirten met Barcelona?

  In het League Cup-duel tegen tweedeklasser Derby County gisterenavond, waar United in de penalty's verloor, was Pogba enkel in de tribunes te bewonderen. Ook hier had Mourinho een uitleg voor. "Hij kreeg rust, net als vele anderen."

   

  De vertroebelde relatie doet vragen rijzen over de toekomst van de Franse middenvelder. Tijdens de zomermercato ging het gerucht de ronde dat Pogba een persoonlijk akkoord had met FC Barcelona. Een deal kwam er echter niet. 

   

  Volgens Engelse media zou Pogba opnieuw het teken gegeven hebben aan zijn makelaar om terug contact op te nemen met de Catalaanse grootmacht. 

  Pogba moest met lede ogen aanzien hoe Manchester United uit de League Cup werd gekegeld.