• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats genieten na van stuntzege: "En honger is nog groot"

  De Belgian Cats spelen vrijdag de kwartfinales van het WK.

  De Belgian Cats spelen vrijdag de kwartfinales van het WK.

  Een dag na de knappe overwinning tegen Spanje was het recupereren en nagenieten voor de Belgian Cats. Sporza sprak in Tenerife met Hanne Mestdagh en Jana Raman.

  "Ik besef het nog niet echt. Top 8 van de wereld. Dat is echt een onbeschrijflijk gevoel. Voor mij is dit het hoogtepunt van mijn carrière", vertelt Hanne Mestdagh.

   

  "Het was best wel indrukwekkend. De Spaanse supporters maakten ongelooflijk veel lawaai, maar ook de 3 à 400 Belgische fans waren geweldig. Zo'n avond is waarvoor je al zoveel dagen getraind hebt."

   

  En nu? "We zijn allemaal supercompetitief. We geven elke training en elke match het beste van onszelf. De honger is groot nu. Tegen Frankrijk hebben we een unieke kans om te tonen wat we kunnen. Zij hebben een heel andere manier van spelen. Ik denk dat het een fantastische affiche wordt."

   

  "Het is leuk om het Belgische vrouwenbasketbal op de kaart te zetten. We zijn goed bezig als ploeg. Deze groep hangt echt fel samen. We kunnen ook roteren zonder dat de ploeg verzwakt. We hebben ook een dag meer rust in vergelijking met Frankrijk. Dat zal ons goed doen. Wij zullen frisser zijn."

  Raman: "Getoond dat we iets kunnen als ploeg"

  Ook bij Jana Raman moet de stunt tegen Spanje nog wat doordringen. "Dit had ik niet verwacht. Het was echt een van onze allerbeste matchen. We stonden er vanaf de eerste tot de laatste seconde. Dit zullen we niet snel vergeten", zegt Raman.

   

  "We hebben nu duidelijk gemaakt dat wij iets kunnen als ploeg. We zijn een hecht team, iedereen vecht voor elkaar en iedereen draagt iets bij, op en naast het veld."

   

  "Na het EK leefde bij iedereen de wil om een stap vooruit te zetten, zodat we klaar zouden zijn voor dit WK. Iedereen heeft in zijn rol binnen de ploeg ook echt een stap vooruit gezet. Frankijk? Super dat we tegen hen de kwartfinales spelen. Alles wat er nog kan bijkomen, pakken we erbij."