• home
 • video
 • pas verschenen

  Driedaagse Brugge-De Panne promoveert volgend jaar naar WorldTour

  Elia Viviani.

  Elia Viviani won dit jaar de gloednieuwe Driedaagse Brugge-De Panne.

  Het Vlaamse wielervoorjaar is weer een WorldTour-koers rijker. De Driedaagse Brugge-De Panne, die dit jaar werd omgedoopt tot een eendagskoers, krijgt een plaats op de WorldTour-kalender.

  De Driedaagse Brugge-De Panne zit sinds dit jaar in een nieuw jasje. De mannenwedstrijd werd van een driedaagse gereduceerd tot een eendagswedstrijd en de koers kreeg ook een nieuwe plaats op de kalender. De Driedaagse werd een week vooruit gezet op de kalender, op woensdag na Milaan-Sanremo en enkele dagen voor de E3 Harelbeke.

   

  Ook dit jaar is de Driedaagse een eendagskoers, die zal worden gereden op woensdag 27 maart. Op de tweede dag volgt de vrouwenkoers, die dit jaar al WorldTour was. De derde dag zal in het teken staan van "breedtesport", meldt de organisatie nog.

   

  "We zijn erg tevreden met de beslissing van de UCI om ook de mannenwedstrijd het label WorldTour toe te kennen. Dat die erkenning nu volgt, zegt alles over de wedstrijd, zowel over de historiek ervan als over het toekomstige potentieel", reageren de organisatoren.