• home
 • video
 • pas verschenen

  België krijgt geen wildcard voor finaleweek Davis Cup en speelt tegen Brazilië

  Geen wildcard voor het team van Johan Van Herck.

  De Belgische tennismannen zullen zich begin februari 2019 op eigen kracht moeten plaatsen voor de finaleweek van de hervormde Davis Cup. De Belgen werden vanmiddag gekoppeld aan Brazilië. De twee wildcards gaan naar Argentinië en Groot-Brittannië. Die landen zijn, net als de vier halvefinalisten van dit jaar (Frankrijk, Spanje, Kroatië en de VS), automatisch geplaatst.

  Woensdagnamiddag gingen 24 landen in de trommel bij de loting op de hoofdzetel van de Internationale federatie ITF in Londen. België was een van de 12 reekshoofden en werd gekoppeld aan Brazilië. De matchen worden op 1 en 2 februari gespeeld in Brazilië.

   

  In de hervormde Davis Cup zullen 18 landen in november 2019, op het einde van het seizoen, in een toernooi van week op één locatie strijden om de titel. De leden van de Algemene Vergadering van de ITF, waaronder België, keurden de hervorming van de Davis Cup in augustus goed.

  "Geen wildcard: waar is de logica?", zegt onze commentator

  Het volledige speelschema