• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wilder: "Grootse Evenepoel, zelf had ik op meer gehoopt"

  Ilan Van Wilder werd 7e in de tijdrit bij de junioren.

  Ilan Van Wilder werd 7e in de tijdrit bij de junioren.

  Een beetje in de schaduw van wereldkampioen Remco Evenepoel reed Ilan Van Wilder naar een knappe 7e plaats in de WK-tijdrit. De jonge Belg reageert ontgoocheld. "Ik had toch gehoopt op het podium", zegt hij.

  Ilan Van Wilder, vice-Europees kampioen in het tijdrijden, mocht ook een tijdje dromen van het podium, maar reed uiteindelijk de 6e tijd. Door een tijdstraf van 20 seconden verloor hij zelfs nog een plaatsje in de uitslag.

   

  "Ik ben wel tevreden over mijn tijdrit. Ik heb van in het begin hard gereden en ik kon een mooi tempo aanhouden. In het laatste gedeelte moest ik nog wat tijd prijsgeven. Mijn uitslag is niet slecht, maar ik had stiekem toch gehoopt op de top 5 of zelfs het podium", vertelt Van Wilder.

   

  "Ik voelde me goed en een toptienplaats op het WK is mooi, maar op dit moment overheerst toch de teleurstelling. Over enkele uren kan ik dat misschien wat beter plaatsen."

  "Grootse prestatie van Evenepoel"

  Winnaar Remco Evenepoel had 1'23" voorsprong op de nummer 2. "Dat verbaast me toch wel", zegt Van Wilder. "Ik dacht dat hij  10 à 15 seconden bonus zou hebben op Plapp, maar het is bijna anderhalve minuut. Dat is echt gekkenwerk. Ik sta er zelf van te kijken."

   

  "Wat Remco hier laten zien heeft, is echt een grootse prestatie. Het is wel bijzonder dat hij nu Igor Decraene opvolgt. Daar was hij echt wel mee bezig. Ik ben heel blij voor hem."

   

  "Donderdag gaan we er opnieuw voluit voor in de wegrit. Remco is onze kopman en we trekken zijn kaart, dat spreekt voor zich. Zelf hoop ik hem zo lang mogelijk te volgen. Dat probeer ik al bijna het hele seizoen. We zullen wel zien waar ik dan strand."