• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Spelersgroep zegt dat ze verder willen met mij"

  Yves Vanderhaeghe.

  Yves Vanderhaeghe trekt morgen met AA Gent naar Virton.

  AA Gent trekt morgen met erg veel druk op de ketel naar Virton voor zijn bekeropdracht. Na de bolwassing tegen Club Brugge (0-4) wankelt de stoel van T1 Yves Vanderhaeghe. "We moeten de gelederen sluiten en zorgen dat we voor elkaar vechten."

  "Ik ben strijdvaardig"

  Na de afstraffing tegen Club Brugge is de positie van Yves Vanderhaeghe als hoofdcoach van AA Gent erg onzeker, maar op zijn persbabbel probeerde Vanderhaeghe alle negatieve aandacht te counteren.

   

  "Ik ga er heel goed mee om", vertelde hij. "Ik denk dat ik mijn rol speel in een belangrijke topclub. Ik ben strijdvaardig. Ik probeer mijn job goed in te vullen en mijn ploeg scherp te zetten."

   

  "Wat mij ook tevreden stemt, is dat de groep toch ook een stem heeft. Ze zeggen dat ze verder willen met mij."

   

  "Uiteindelijk moeten we niet emotioneel zijn. Alles wat geschreven en gezegd wordt, daar kan ik niet veel aan doen."

   

  "Ik probeer nu heel veel te praten, zodat jullie zeggen dat ik het wel heel goed kan uitleggen, dat ik heel intellectuele woorden gebruik en zodat jullie toch nu en dan wat extra werk hebben om alles te begrijpen wat ik zeg", lachte hij fijntjes richting de aanwezige journalisten op zijn persbabbel.

  "We moeten respect hebben voor Virton"

  Woensdag wacht Virton in de Beker van België. "We moeten respect hebben voor die ploeg. Het is er authentiek, het leeft. We mogen het zeker niet onderschatten, maar we weten dat kwalificatie een must is. We moeten de gelederen sluiten en zorgen dat we voor elkaar vechten."