• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioene Van Vleuten: "Ik viel vanochtend flauw tijdens dopingcontrole"

  Annemiek van Vleuten pakte de wereldtitel tegen de klok.

  Annemiek van Vleuten snelde vanmiddag naar het goud in de tijdrit in Innsbruck. De WK-dag begon nochtans met een valse noot. "Ik werd wakker op de grond en ik wist niet wat er gebeurd was."

  Vandaag was D-Day voor Annemiek van Vleuten, maar de Nederlandse kende een bewogen ochtend. "Het ging vanochtend niet helemaal goed. Ik viel flauw bij een dopingcontrole", vertelde de Nederlandse aan Sporza.

   

  "Ik werd op de grond wakker en ik wist niet wat er gebeurd was. Het was geen lekker begin van de dag, maar dat hoort er ook bij als topsporter. Je moet flexibel zijn."

   

  Nederland kuiste de hele tijdrit op. Krijgen we ook in de wegrit een Oranje podium? "Anna van der Breggen heeft ook laten zien dat ze heel goed in vorm is. Ik wil er nu nog niet al te veel op ingaan. We kunnen niet allebei winnen, we moeten van elkaar profiteren. Eén scenario hebben we niet: als twee honden vechten om een been... Dat willen we niet."