• home
 • video
 • pas verschenen

  Thibaut Courtois: "Vanmiddag een goeie siësta houden"

  Courtois werd gelauwerd tijdens een FIFA-show in Londen.

  Thibaut Courtois is na de beste doelman van het WK ook die van 2018.

  Gisteravond in Londen heeft Thibaut Courtois zijn FIFA-trofee van beste doelman in ontvangst genomen, toen MNM hem vanochtend belde was de nummer 1 van de Rode Duivels alweer in Madrid.

  "Ik heb niet zo heel veel geslapen, want we moesten nog terugvliegen naar Madrid. We hadden wat vertraging, zodat we maar rond 3u geland zijn. En straks moet ik gaan trainen. Ik denk dat ik een goeie siësta zal houden straks."

   

  Tussen alle lof die hij al jaren krijgt, doet dit hem toch nog iets: "Die trofee van beste keeper van 2018 is een heel mooie erkenning. Het is pas het 2e jaar dat de FIFA dat ook jaarlijks voor een keeper doet. Dat zegt toch wel wat. Er wordt ook gestemd door ex-keepers en aanvoerders en coaches van de nationale ploegen. Dat zijn toch mensen die je hebben bezig gezien. Het gaat niet om de meest populaire of zo."

   

  Courtois was ook de beste doelman van het WK. Wat vinden zijn kinderen ervan dat hij zoveel prijzen wint? "Ik denk niet dat ze dat al begrijpen. Ik heb mijn dochter nog niet gezien, die is al naar school. Over een paar jaar zal ze dat wel beter begrijpen. Mijn zoontje heeft nog een extra jaar nodig", lachte de papa van Adriana (3) en Nicolas (1). 

  "Nog beter worden"

  De beste doelman van het voorbije WK maakte in de zomer de overstap van Chelsea naar Real, voor zijn kinderen. Hij zat even op de bank, maar speelt nu. "Ik ben klaar om er elke match staan als de trainer mij nodig heeft. Door hard te werken op training wil ik nog beter worden en blijven bewijzen wie ik ben."