• home
 • video
 • pas verschenen

  Ster ZLM Toer keert na sabbatjaar terug als ZLM Tour

  " "

  Vanmarcke won de Ster ZLM Toer in 2016.

  De ZLM Tour staat van 19 tot 23 juni 2019 weer op de wielerkalender. De Nederlandse 2.1-rittenkoers ging er een jaartje tussenuit door organisatorische problemen.

  De Ster ZLM Toer gelaste vorig jaar zijn editie af, omdat er sommige etappeplaatsen zich om financiële redenen terugtrokken. Hoofdsponsor ZLM Verzekeringen heeft nu met Libéma Profcycling een nieuwe partner gevonden, zodat de voorbereidingskoers voor de sprinters op de Tour weer kan doorgaan.

   

  Heel wat Belgen prijken op de erelijst: Philippe Gilbert is met 3 zeges (2009, 2011, 2014) recordhouder, Sep Vanmarcke (2016) en Nick Nuyens (2004). Maar ook Mark Cavendish (2012) en André Greipel (2015) zijn mooie winnaars. De laatste editie, in 2017, schreef de Portugees José Gonçalves op zijn naam.

   

  De koers ontstond uit de Teleflex Tour en heette later ook Ster der Beloften en Ster Elektrotoer. De UCI moet de terugkeer wel nog officieel bevestigen.