• home
 • video
 • pas verschenen

  Over Evenepoel: "Dat dit de nieuwe Eddy Merckx is, is grote onzin"

  Remco Evenepoel kan het zelf niet geloven.

  Remco Evenepoel kan het zelf niet geloven.

  Renaat Schotte en José De Cauwer moesten zich tijdens de live-uitzending van het WK tijdrijden bij de juniores hoeden voor te veel superlatieven. "Maar één ding is zeker: Evenepoel is gene gewone", zei José De Cauwer. 

  "Knap gedaan! Schitterend gefietst! Een straat voorsprong, wat zeg ik: een dorp voorsprong op de concurrentie", zei Renaat Schotte bij de aankomst van Remco Evenepoel.

   

  "Evenepoel is de derde Belg, na Igor Decraene en Jurgen Van den Broeck, die het WK tijdrijden bij de juniores wint. Evenepoel schrijft dus een stukje wielergeschiedenis in deze categorie."

   

  "Het is om stil van te worden. Dit is zijn eerste bravourestukje op een WK. Niemand weet wat het vervolg van zijn carrière zal brengen, maar de voortekenen zijn alvast veelbelovend."

   

  "Dat het talent aanwezig is, daar hoeft geen kat aan te twijfelen. Het is Evenepoels 34e overwinning op 44 koersdagen. Met deze statistiek kun je thuiskomen. Dat dit de nieuwe Eddy Merckx is, is dan weer grote onzin. Dit is de eerste Remco Evenepoel!"

   

  "Hopelijk is dit het begin van een tijdperk. Evenepoel wil ronderenner worden. Dat zal nog veel tijd vergen. Maar we gaan er sowieso nog veel plezier aan beleven."

  "We moeten hem zoveel mogelijk met rust laten"

  José De Cauwer werd er zowaar emotioneel van. "Amai. Deze Remco Evenepoel is "gene gewone", geloof me. Ik heb hem een tijdje geleden beter leren kennen. Er staat een hoofd op en vooral een koppel benen onder. Hij weet wat hij wil."


  "Maar ondanks alles is hij nog heel jong. Hij laat onwaarschijnlijk hoge waardes optekenen en heeft veel inzicht, maar hij is nog altijd maar 18. Hij mag in de nabije toekomst vooral niet de wedstrijd te veel rijden en daardoor in de problemen komen met zijn eigen lichaam. We moeten hem helpen en dat wil zeggen: zoveel mogelijk met rust laten."

  Interview met Remco Evenepoel: