• home
 • video
 • pas verschenen

  Deur bij Sauber is dicht voor Vandoorne na komst Italiaan Giovinazzi

  Antonio Giovinazzi

  Antonio Giovinazzi was testrijder bij Ferrari.

  Antonio Giovinazzi is volgend jaar de ploegmaat van Kimi Räikkönen bij Sauber. De 24-jarige Italiaan neemt het zitje in van Marcus Ericsson, die wel bij het team blijft. Zo is de kans weer wat kleiner dat Stoffel Vandoorne in 2019 in de F1 rijdt.

  Andrea Giovinazzi reed al twee Grote Prijzen aan het stuur van een Sauber. In 2017 verving hij de geblesseerde Pascal Wehrlein in Australië en China. Dit jaar was hij testrijder bij Ferrari, dat  motoren levert aan Sauber, dat ook gelinkt is aan Alfa Romeo.

   

  "Dit is een droom die uitkomt", zegt Giovinazzi. "Als Italiaan is het een grote eer om een merk als Alfa Romeo te mogen vertegenwoordigen. Ik wil zowel Sauber als Ferrari bedanken voor deze kans. Ik kan niet wachten om erin te vliegen."

   

  Voor het eerst sinds Jarno Trulli en Vitantonio Liuzzi op het eind van 2011 afscheid namen van de Formule 1 heeft Italië weer een vertegenwoordiger in de F1. Met Räikkönen en Giovinazzi reden de twee rijders van Sauber dit jaar voor Ferrari. Marcus Ericsson moet na 4 jaar zijn zitje inleveren, maar blijft als derde rijder verbonden met het team.

  Weer een zitje weg voor Stoffel Vandoorne

  De komst van Giovinazzi is natuurlijk geen goed nieuws voor Stoffel Vandoorne. Ook al was er maar een kleine kans, ergens zal onze landgenoot wel gehoopt hebben op een plekje bij Sauber. De teammanager Frédéric Vasseur was teammanager van Vandoorne toen die kampioen werd in de GP2. Maar misschien ligt de weg nu open voor Vandoorne om testrijder bij Ferrari te worden.