• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie spuit traangas in zaal tijdens basketbalmatch van Charleroi

  Het ging er hard aan toe in de Spiroudôme.

  De Europese wedstrijd tussen Charleroi en Hapoel Tel Aviv is maandagavond ontspoord. De politie moest traangas gebruiken om de kemphanen rustig te krijgen. Eén agent raakte lichtgewond in het gewoel.

  Charleroi plaatst zich gisterenavond voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De Henegouwers klopten in de return van de eerste ronde het Israëlische Hapoel Tel Aviv met 73-59 (rust: 39-34) en maakten zo de 76-73-nederlaag uit de heenmatch ongedaan.     

   

  De partij werd een halfuur stilgelegd toen fans in de tribunes amok maakten. Volgens de politie begonnen de incidenten toen een speler van Tel Aviv per ongeluk op een supporter van Charleroi viel. Die fan zou de speler krachtig hebben weggeduwd.

   

  Dat pikten de supporters van Tel Aviv dan weer niet. De Hapoel-fans leken al bij het begin van de match opgehitst en gingen door het lint. Er werd geduwd, getrokken, geslagen en met stoelen gegooid.

   

  De politie van Charleroi moest hard ingrijpen om de rust in de zaal te herstellen. "Onze ploegen hebben traangas moeten gebruiken om de Israëlische supporters uiteen te drijven", zegt de politie.

   

  "De Spiroudôme is daarom deels geëvacueerd. Eén agent is lichtgewond geraakt bij de interventie. Op dit moment is één persoon administratief aangehouden. Acht interventieploegen kwamen ter plaatse om de aanwezige ordediensten te versterken."

  Video van de incidenten:

  Foto's:

  Kim Clijsters, de vrouw van Charleroi-coach Lynch, zat ook in de zaal: