• home
 • video
 • pas verschenen

  Deinze-coach: "We gaan tegen Club niet voor ons doel liggen"

  Regi Van Acker.

  Regi Van Acker, hier in 2014 met Aalst op bezoek bij Club Brugge.

  Club Brugge speelt zijn eerste bekerontmoeting op het veld van Deinze, een club uit de eerste amateurklasse. "We willen ons niet op voorhand gewonnen geven", belooft Regi Van Acker, T1 van Deinze.

  Regi Van Acker vindt het "een hele eer" om als club uit eerste amateur de kampioen te ontvangen. "Het is een hoogtepunt. We willen tonen dat we organisatorisch en sportief iets kunnen brengen."

   

  "Of wij een kans maken? Het zal een minimale kans zijn, maar we willen ons tonen en we willen ons niet op voorhand gewonnen geven. Het hangt ook af van met welke ingesteldheid de kampioen aan deze match zal beginnen. Maar elke sportman speelt een match om te winnen. Het is niet de bedoeling om voor ons doel te liggen."

   

  Van Acker en zijn spelersgroep gingen Club Brugge onder meer tegen Borussia Dortmund scouten. "Club is tegenwoordig een machine. Er zijn weinig zwakke punten. Het is een ploeg die op Belgisch niveau toch door de competitie raast."

   

  "Of mijn spelers stress hebben? Dat denk ik niet. We hebben al wat stappen gezet. Het is een rustige groep, die zich niet zenuwachtig maakt. We hebben ook een connectie met Club, een soort partnership waarbij hun beloften hun competitiematchen en Youth League-matchen in ons stadion spelen. Er is geen nervositeit, maar wel gezonde stress om zo'n match te kunnen spelen."