• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats zijn door het dolle heen: "In één klap vijf jaar ouder geworden"

  De Cats kloppen Spanje en stoten door naar de laatste 8.

  De Belgische basketbalvrouwen hebben vriend en vijand verbaasd met een zege tegen Europees kampioen Spanje. Meer nog, dankzij de kloof van 9 punten staat België ook rechtstreeks in de kwartfinales. Na de onwaarschijnlijke ontknoping was de vreugde bijzonder groot. Bekijk hier de reacties.

  Bekijk hier nog eens de laatste seconden tegen Spanje

  Bondscoach: "Gewoon fantastisch"

  Bondscoach Philip Mestdagh: "Dit is gewoon fantastisch. We kloppen Spanje in eigen huis voor een fanatiek publiek. We domineerden, namen de bovenhand en gingen met een bonus rusten. Daarna wisten we dat de furie zou losbarsten en toen moesten we heel voorzichtig zijn. Ik denk dat in de slotfase veel mensen in één klap vijf jaar ouder geworden zijn. We krijgen nu een extra rustdag en dat is onverhoopt."

  Meesseman: "We gaan laten zien wie België is"

  Emma Meesseman: "We wisten dat we er iets van konden maken. Het besef dat we hen konden kloppen, kwam er voor de match al. We hebben de hele match ons eigen spel gespeeld. Dit Spanje konden we aan. We moeten nu volop genieten. Iedere match is een heel mooi cadeau. We verdienen dit en we gaan aan iedereen laten zien wie België is."

  Mestdagh: "Een droomscenario"

  Kim Mestdagh: "Na Japan zei ik nog: zeg nooit nooit. En kijk nu: we staan in de top 8 van de wereld. We moesten er vanaf de eerste minuut staan, ook al was het maar om met 1 punt te winnen. Alles liep goed, maar winnen met 9 punten is gewoon een droomscenario. We hebben het hoofd koel gehouden en precies gedaan wat er gevraagd werd. We hebben basketbal van een hoog niveau getoond. We mogen trots zijn."

  Wauters: "Voor zulke momenten doen we het nog"

  Ann Wauters: "En dat op mijn oude dag... Dit is grandioos. Het is een onbeschrijfelijk gevoel en voor zulke momenten doen we het nog. Dit is een pak van ons hart, want we hebben echt een goeie wedstrijd gespeeld. Ik ben ongelofelijk trots op dit team. Dit is echt knap. We stonden heel matuur op het veld. En nu? We zijn top 8 van de wereld, dat mogen we even laten bezinken. We gaan nu zeker niet zweven."