• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp gunt Mignolet nog eens basisplaats: "Hij is briljant"

  Simon Mignolet

  Simon Mignolet staat voor het eerst sinds januari nog eens in de basis bij Liverpool.

  Na 8 maanden krijgt Rode Duivel Simon Mignolet nog eens zijn kans bij Liverpool. Trainer Jurgen Klopp bevestigde op zijn persconferentie dat de Belg morgen in de basis zal staan in de clash tegen Chelsea.

  Van 27 januari was het geleden dat Mignolet nog eens als eerste keuze gestart was bij Liverpool. West Bromwich was toen de tegenstander, de FA Cup het toneel. Het hielp Mignolet niet dat Liverpool die avond met 2-3 verloor. Hij verloor zijn plaats definitef aan Karius. Dit seizoen aan Alisson.

   

  Woensdag in de League Cup tegen Chelsea krijgt Mignolet eindelijk nog eens een kans.  "De enige starter die ik al prijs wil geven is Simon Mignolet", zei Klopp op zijn persbabbel. "Voor de rest zeg ik nog niets, maar het zal een goed team zijn, geloof me."

   

  Een journalist wou ook weten wat Klopp van Mignolet vond. "Briljant", onderbrak de Duitser, nog voor de hele vraag was gesteld. "De transferperiodes zijn twee momenten in een jaar waarin je spelers kan aantrekken en laten vertrekken."

   

  "Simon was klaar om naar een andere club te vertrekken om daar nummer 1 te worden, dat was duidelijk. Maar dat konden wij niet toestaan. Daarna was hij briljant. Hij traint fantastisch en alles is goed. Hij verdient deze match. Ik ben echt blij hem deze kans te geven."

  De enige starter die ik al prijs wil geven is Simon Mignolet. Hij verdient het.

  Jurgen Klopp

  De uitleg over Mignolet begint rond minuut 3: