• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Je voelt dat Vanderhaeghe geen Gent-coach zal blijven"

  "Ik zie het met deze groep van AA Gent niet goedkomen."

  De 0-4-pandoering tegen Club Brugge ligt AA Gent zwaar op de maag. Er worden al een tijdje hardop vragen gesteld bij de houdbaarheidsdatum van Yves Vanderhaeghe. In Extra Time brak Marc Degryse een lans voor de coach.

  Na een thuisnederlaag tegen STVV (1-2) volgde zondag opnieuw verlies in eigen stadion met de 0-4 tegen Club. Het lot van Yves Vanderhaeghe hangt aan een zijden draadje, zeker met matchen tegen Virton (beker), Antwerp, Genk en KVO in het verschiet.

   

  Zondagnamiddag reageerde Vanderhaeghe sereen op de bolwassing die hij en zijn team van Club Brugge gekregen hadden. "Maar prettig was dit niet voor Vanderhaeghe", zei Filip Joos maandagavond in Extra Time. "Ik heb mededelijden met Vanderhaeghe."

   

  Marc Degryse pikte meteen in: "Medelijden vind ik overdreven. Dan moet je met alle trainers medelijden hebben, want op een bepaald moment dreigen alle trainers op straat te belanden."

   

  "Medeleven heb ik wel, want ik zie Vanderhaeghe goed werk leveren en ik vind dat hij meer krediet verdient. Vanderhaeghe zit met een spelersgroep die niet klaar is om de ambitie van AA Gent te realiseren. De komende wedstrijden zie ik met deze groep niet goedkomen."

   

  Jan Mulder: "We spreken nu al over de bekermatch tegen Virton, maar Gent was in de eerste helft van de wedstrijd tegen Club Brugge gelijkwaardig aan Club. Af en toe moet je een beetje meeval hebben."

   

  Degryse: "Ja maar, ze haalden eerder een reeks van 12 op 12 (tegen Waasland-Beveren, Eupen, Lokeren en Cercle, red) en toch was hun voetbal op dat moment echt niet goed. En dat is te begrijpen, want Gent is op zoek naar een ploeg en spelers die iets kunnen brengen."

   

  "Met een andere coach moet er ook weer gezocht worden. Dan ga je weer een andere richting uit. Zoals dat bij Standard en Michel Preud'homme ook zo is momenteel. Dat is een moeilijk proces en dat heeft tijd nodig."

   

  Frank Raes: "Dus Vanderhaeghe moet volgens jullie gewoon blijven?" Degryse: "Wat mij betreft wel, ja. Maar dat zal niet gebeuren. Vanderhaeghe gaat er over afzienbare tijd uit. Dat voel je aan alles. De relatie met het bestuur is zo broos..."