• home
 • video
 • pas verschenen

  Het opvallendste uit Extra Time: "Als je moet pissen, moet je pissen"

  De studio van Extra Time.

  Extra Time had maandagavond Wesley Sonck, Marc Degryse en Jan Mulder te gast. Enkele opvallende fragmenten uit de uitzending vindt u hieronder gebundeld.

  "Als je moet pissen, moet je pissen"

  Na een nederlaag in Anderlecht staat Standard met 12 punten 8e in het klassement. Michel Preud'homme kon de Brusselse ommekeer niet meer aanzien en ging tijdens de wedstrijd even naar de catacomben.

   

  Om naar het toilet te gaan, vertelde de coach, sportief directeur en vicevoorzitter van Standard achteraf. "Als je moet pissen, moet je pissen, hé", omschrijft Wesley Sonck het plastisch.

   

  Jan Mulder: "Ik denk niet dat Preud'homme zichzelf al een halfuur ingehouden had. Ik zag geen hoge aandrang. Preud'homme was gewoon zwaar teleurgesteld."

   

  De analisten van Extra Time zeggen dat het recept van Preud'homme een totale vernieuwing is in Luik en dat de spelers daar aan moeten wennen. "Onder Preud'homme wordt heel anders en veel professioneler gewerkt dan onder Sa Pinto. Ik denk dat er veel schrikken", zegt Wesley Sonck.

   

  Marc Degryse: "Maar Preud'homme wil te snel te veel veranderen bij Standard. De ploeg die op Anderlecht speelde, is totaal anders dan de ploeg onder Sa Pinto. Ze moeten een heel andere richting uit, voor veel jongens is dat te moeilijk."

  "Carcela speelt als back, dat is absurd"

  Standard verloor de Clasico. De analisten lieten hun licht schijnen op Mehdi Carcela. "Carcela maakte vorig seizoen na Nieuwjaar het verschil. Zondag speelde hij in 75 van de 90 minuten op zijn eigen helft", zegt Marc Degryse.

   

  Jan Mulder: "Carcela is voor Standard wat Hazard voor Chelsea is. Je kunt een hele theorie opzetten om Carcela en Hazard keeper te laten spelen, maar daar ga ik niet in mee. Standard speelde vorig seizoen vrolijk en spontaan, zodat ik zelfs die Sa Pinto begon te accepteren. Nu staat Carcela op de back, dat is absurd."

  "Wesley heeft veel vooruitgang gemaakt"

  Wesley Moraes legde de bal zondag drie keer in het mandje op het veld van AA Gent. Zijn voornaamgenoot Wesley Sonck vindt dat de Braziliaanse aanvaller van Club Brugge de laatste weken "veel vooruitgang gemaakt heeft".

  Gert en Franky, sterren op de dansvloer

  KV Oostende nam zaterdagavond de drie punten mee vanuit het verre Eupen en bekleedt de 6e plaats in het klassement.

   

  Degryse:  "Ik verwacht KVO niet blijvend in die top 6. Ik vind het al onwaarschijnlijk dat KVO nu op die positie staat."

   

  Gert Verheyen vierde de overwinning alvast uitbundig. "Zo, kennen wij Gert", zegt Wesley Sonck. "Daar is ook een stukje humor mee gemoeid."

   

  Ook Franky Van der Elst schudde enkele mooie bewegingen uit zijn heupen. Jan Mulder: "Prachtig!"

  Hele aflevering op vrtnu.be