• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel: "Dit is de mooiste dag van mijn leven"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel straalde op het podium in zijn regenboogtrui.

  Remco Evenepoel droeg zijn zege op het WK op aan zijn Belgische voorganger Igor Decraene, die op jonge leeftijd om het leven kwam. "Ik hoop dat hij daarboven heeft gekeken en trots is op mij."

  "Ik was naar hier gekomen voor de dubbel", zegt Remco Evenepoel zelfverzekerd, "maar deze was toch de belangrijkste". "Ik wou graag Igor (Decraene) opvolgen, die is overleden. Dit is er eentje voor hem. Ik hoop dat hij heeft gekeken van boven en hij trots is op mij. Het is dus een emotionele zege."

   

  "Dit is een droom die uitkomt, de mooiste dag van mijn leven. In het begin van het jaar had ik gezegd: die week wil ik er staan. En ik had perfect gepiekt. Tijdens de opwarming voelde ik al dat het goed zat. Ik had nog nooit zo'n hoge waarden gehaald."

   

  "Het plan was om niet superhard te beginnen, om de benen wat op spanning te zetten voor de klimmetjes. Na 10 kilometer ben ik volle bak gegaan. Toen hoorde ik dat ik al een halve minuut voorsprong had. En toen moest het lastigste moment nog komen."

   

  Evenepoel kon eigenlijk alleen maar verliezen, maar hij leek schijnbaar geen last te hebben van de druk. "Ik heb gewoon naar mezelf gekeken, niet naar de tegenstand. De begeleiding was hier ook supergoed: van de bond, mijn ouders, Quick-Step, mijn coach, mijn vrienden,... Ik ben supercontent dat het net vandaag allemaal op de juiste plaats is gevallen."

  "Wegrit wordt andere koek, maar ik ben er klaar voor"

  Donderdag kan Remco Evenepoel, net als op het EK, voor een dubbelslag zorgen met ook nog winst op de wegrit. "Nog eentje en dan begint mijn leven als prof", beseft hij. "Maar die wegrit wordt toch andere koek. Ik ben er in ieder geval klaar voor. Ik voel het."

  Remco Evenepoel bij Maarten Vangramberen

  Het flash-interview met Evenepoel in het Engels