• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt na uitspraak Giro-baas: "Wil de Giro rijden, maar zal niet voor 2019 zijn"

  Thomas De Gendt won dit jaar in de Vuelta de bergtrui.

  Het parcours van de 102e Ronde van Italië is nog niet helemaal bekend, maar Giro-baas Mauro Vegni lichtte al een tipje van de sluier op. "Het wordt een van de zwaarste parcours van de voorbije jaren", zei de Italiaan. Een uitspraak die bij Thomas De Gendt niet meteen enthousiast onthaald werd.

  Gisteren raakten de details bekend over de Grande Partenza van volgend jaar. In Bologna staat er meteen een pittige tijdrit op het menu, maar het verdere rittenschema spaart de Giro-organisatie nog even op.

   

  Toch liet Giro-baas Mauro Vegni in La Gazzetta dello Sport al optekenen dat het een zeer slopende Giro zal worden. "Het parcours wordt een van de zwaarste edities van de voorbije jaren. Er zijn 3 ritten met meer dan 5.500 hoogtemeters."

   

  Die uitspraak werd niet in dank afgenomen door Thomas De Gendt. "Goed om te weten. Ik wil de Giro opnieuw rijden en na deze uitspraak weet ik het zeker. Volgend jaar wordt niet het jaar."