• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi: "Spelers waren toch wel een beetje onder de indruk"

  basketbalsupporters

  De stoelen vliegen door de lucht in de Spiroudôme.

  De Europese wedstrijd van Charleroi tegen Hapoel Tel Aviv van gisteravond werd ontsierd door rellen met de Israëlische supporters. "Onaanvaardbaar", reageert thuisclub Charleroi.

  "Alles wat los stond, vloog door de lucht"

  De poppen gingen aan het dansen in het 4e quarter, net op een moment dat Charleroi zijn voorsprong aan het uitdiepen was. "Alles wat los stond, vloog door de lucht en de politie moest tussenbeide komen", vertelt Kristof Michiels, assistent-coach bij Charleroi.

   

  "De scheidsrechters vroegen de relschoppers om de zaal te verlaten, maar dat gebeurde niet meteen. Daarop besloot de politie om traangas te gebruiken, maar daardoor konden ook de spelers niet goed meer ademen. We trokken naar de kleedkamer en na een onderbreking van een 20-tal minuten werd de match hervat."

   

  "Onze spelers waren toch wel een beetje onder de indruk. Gelukkig hebben we veel ervaren jongens in onze ploeg. Zij hebben wat ingepraat op de jongere spelers en dat heeft ons wel geholpen. Ze hebben het hoofd koel gehouden en de zege binnengehaald."

  Hapoel Tel Aviv

  Charleroi speelde tegen de Israëlische club Hapoel Tel Aviv.

  "Jammer dat het feest verpest werd"

  Bij Charleroi betreuren ze de incidenten. "Het is heel jammer dat het feest verpest werd door dit soort supporters", zegt manager Sebastien Bellin. "Op  sportief vlak was het een grote avond. Een ambitieuze club als Hapoel Tel Aviv uitschakelen is een prestatie."

   

  "In de heenmatch ging het licht al plots uit toen we op voorsprong stonden. Dat kan gebeuren. Maar geweld zoals gisteravond is onaanvaardbaar. Het dossier is nu in handen van de Internationale basketbalfederatie FIBA."

  Basketbalfans

  Charleroi-manager Bellin: "Geweld is onaanvaardbaar."