• home
 • video
 • pas verschenen

  Zilveren Van Moer: "Ik heb de perfecte tijdrit gereden"

  Kevin De Weert en Brent Van Moer

  Brent Van Moer neemt de felicitaties van bondscoach De Weert in ontvangst.

  Brent Van Moer was naar het WK gekomen "om te leren", maar zal Innsbruck verlaten met zilver in zijn koffer. "En er zit nog marge op. Dat oogt mooi voor de toekomst", zegt de vicewereldkampioen tijdrijden bij de beloften.

  "Ik had dit totaal niet verwacht", zegt Brent Van Moer na zijn zilveren medaille. "Ik was naar hier gekomen om ervaring op te doen. Ik ben nog maar 20, ben een tweedejaarsbelofte. Kevin (De Weert) had mij meegenomen, zodat ik de komende jaren kan groeien in het tijdrijden."

   

  "Ik had hier enorm naar toegewerkt. De laatste weken was ik zelfs nog een paar kilogram afgevallen. Mentaal was ik heel goed en uiteindelijk had ik ook nog eens een superdag. De bochten gingen perfect. Ik reed de perfecte tijdrit."

   

  "Kevin had me gezegd dat ik niet te snel mocht starten. Vanaf een afgesproken punt mocht ik dan voluit gaan. Maar mijn wattages bleven maar oplopen tot de finish. Toen wist ik al: wie mij hier klopt, pakt goud."

   

  "De komende jaren ga ik me blijven specialiseren op de tijdrit. Ik ben de voorbije jaren nog speels met het wielrennen omgegaan, dus er zit nog marge op. Het oogt mooi voor de toekomst. Of ik volgend jaar al prof word? Die keuze moet ik nu nog maken", zegt de stagiair van Lotto-Soudal.

  Leysen: "Ik had een offday"

  Senne Leysen was met ambitie naar Oostenrijk afgezakt, maar moest die al snel opbergen. "Na 10 kilometer had ik al door dat het er niet in zou zitten", zegt de renner van Verandas Willems-Crelan. "Ik had niet dat goeie gevoel te pakken en dat is heel spijtig. Daar kan ik nu jammer genoeg niets meer aan veranderen. De voorbije dagen voelde ik mij goed, maar vandaag had ik een offday."

   

  "Ik gun het Brent wel van harte. Ik wist dat hij dit ooit zou kunnen, maar niet nu al. Hij heeft een grote motor en werkt er hard voor."