• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuyens: "Van Aert respecteerde zelf herhaaldelijk contract niet"

  Wout van Aert

  Wout van Aert

  Het vertrek van Wout van Aert bij Willlems Veranda's-Crelan blijft nazinderen in het peloton. Ploegmanager Nick Nuyens geeft bij Sporza zijn versie van de feiten en weerlegt de vermeende tekortkomingen die Van Aert aanhaalt als reden voor zijn contractbreuk.

  Nick Nuyens reageert op heisa: "Van Aert heeft ook fouten gemaakt"

  Er zat al langer een haar in de boter tussen Wout van Aert en Sniper Cycling, het bedrijf achter de wielerploeg. Toch was Nick Nuyens verrast toen Van Aert zijn contract vorige week eenzijdig verbrak. "Ik had dat niet verwacht. Hij had immers zelf gezegd dat hij zijn contract zou respecteren", vertelt Nuyens aan Sporza.

   

  Van Aert zou onder meer fietsperikelen en gebrekkige communicatie aanhalen als reden voor de breuk. "Het fietsverhaal is gekend. Ik heb eigenlijk geen zin om daar nog op terug te komen. Die keuze voor Felt-fietsen is niet uitgedraaid zoals we dat gehoopt hadden, maar het was ook de keuze van Wout. Bovendien hebben we dat probleem opgelost met een andere fietsenfabrikant."

   

  "Wat betreft de communicatie: Chris Compagnie en ik doen samen het management. Op vraag van Wout verliep de communicatie al een tijdje uitsluitend langs Chris. Dus het klopt dat ik hem al een tijdje niet gesproken heb, maar dat was op zijn vraag."

  Chris Compagnie

  Chris Compagnie

  "Wout kwam zelf contract niet na"

  "Wout van Aert is zelf herhaaldelijk contractuele afspraken niet nagekomen", gaat Nick Nuyens voort. "We hebben hem daarop gewezen en daar was hij niet gelukkig mee, maar mijn sponsors ook niet. Zij rekenden op hem."

   

  "Het staat in zijn contract dat hij opdrachten moet doen voor sponsors. We proberen dat niet meer te laten doen dan nodig is. Als er dan een vraag komt van de sponsors, lijkt me dat niet onlogisch."

   

  "Ik kan ook niet begrijpen dat hij zich publiekelijk verzette tegen de komst van een nieuwe sponsor waarmee we het team beter konden maken dan de voorbije twee jaar. Het gaat alleen om een verandering van hoofdsponsor, want aan de juridische structuur van de ploeg wijzigt niets."

  Wout van Aert

  Wout van Aert

  "Geen werknemers aangespoord om slechte dingen te vertellen"

  Volgens de advocaat van Wout van Aert zouden werknemers van de ploeg onder druk gezet zijn om hem in een negatief daglicht te stellen. "Dat klopt helemaal niet", is Nuyens stellig. "Ik ontken dat formeel. Waarom hij dat zegt, moet je aan hem vragen."

   

  "We willen dit dossier op een correcte manier afhandelen en geen polemiek voeren in de pers. We praten volop met sponsors en we willen dat in alle sereniteit kunnen doen."

   

  "Wout ziet dat blijkbaar anders en op een gegeven moment werd het toch wat te erg. Daarom voelen we ons genoodzaakt om ook eens te reageren. Hoe het nu voort moet? Onze advocaat zal de zaak eerstdaags inleiden bij de rechtbank. Dan is het afwachten hoe het zal evolueren."