• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergio Padt (ex-AA Gent) trekt boetekleed aan en levert aanvoerdersband in

  " "

  Sergio Padt keepte van 2011 tot 2014 in het Ottenstadion.

  De Nederlandse doelman Sergio Padt, die tussen 2011 en 2014 bij AA Gent onder de lat stond, is gisteravond in Nederland opgepakt omdat hij zich agressief gedroeg op de trein. Vanavond bood de Nederlander zijn excuses aan.

  Incident op trein

  De 28-jarige doelman van Groningen maakte enkele uren na de nederlaag met Groningen tegen AZ hommeles op de trein tussen Groningen Europapark en Weener. Padt had geen geldig vervoersbewijs bij en werd agressief, toen de conducteurs hem daarvoor wilden beboeten.

   

  Padt begon te schelden en haalde uit naar een beveiliger. Bij het handgemeen dat volgde, verloor de securityman zijn horloge. De trein werd stilgelegd en de machinist sloot alle deuren, zodat Padt de trein niet af kon. Een van de conducteurs verwittigde de politie, die enkele minuten later arriveerde en de doelman meenam. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

   

  Op de website van FC Groningen geeft Padt zijn versie. "Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen. Dat is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden."

   

  "Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.”

  Geen aanvoerder meer

  Sergio Padt gaat zelf een stapje verder. "Ik vind dat ik niet langer aanvoerder kan zijn van FC Groningen en dat doet me pijn, want iedereen weet hoe vereerd ik was met de aanvoerdersband."

   

  "Ik begrijp ook de ophef die rondom mijn persoon is ontstaan, daarmee zal ik moeten omgaan, maar tegelijkertijd wil ik me ook weer zo snel mogelijk richten op mijn prestaties op het veld en dat daarop de focus komt te liggen. Dat is waaraan ik nu keihard moet werken.”