Ga naar de inhoud

Lefevere: "Schande dat ploegentijdrit verdwijnt"

Quick-Step snelt naar een 4e wereldtitel in 7 jaar.

Quick-Step heeft zich voor de 4e keer tot wereldkampioen tijdrijden gekroond, voorlopig voor de laatste keer. "Dat is geen doodzonde, maar een schande", reageert teammanager Patrick Lefevere.

VIDEO: Het interview met Patrick Lefevere in Sportweekend

"Cohesie, voorbereiding en wilskracht"

Gisteren zijn in Innsbruck de eerste WK-medailles uitgedeeld. Quick-Step kaapte het goud weg in de ploegentijdrit voor mannen.

 

"We kronen ons als ploeg tot wereldkampioen. Daar hecht ik veel belang aan", reageert Patrick Lefevere in Sportweekend. "Op papier brengt Team Sky sterkere renners aan de start, maar een ploegentijdrit gaat ook over cohesie, voorbereiding en wilskracht. Bovendien winnen we met 3 renners jonger dan 23: Asgreen, De Plus en Schachmann."

 

Na 7 jaar verdwijnt de discipline weer van het WK-progrmma. Lefevere: "Ik vind dat geen doodzonde, maar een schande. De UCI doet dat naar eigen zeggen op verzoek van de teams. Niet alle ploegen nemen deel. Als WorldTourploeg moet je niet naar excuses zoeken, vind ik."

 

Dit jaar heeft Quick-Step meer dan 70 zeges op de teller staan. "Ik ben de tel even kwijt", lacht Lefevere. "Hopelijk helpt deze wereldtitel, want het is niet normaal dat we nog altijd op zoek zijn naar een nieuwe hoofdsponsor. Maar goed, we blijven doorgaan."

Patrick Lefevere viert de wereldtitel in lederhose.

Quick-Step: 4x goud, 1x zilver en 1x brons

  1. goud: Valkenburg 2012, Firenze 2013, Doha 2016 en Innsbruck 2018
  2. zilver: Richmond 2015
  3. brons: Ponferrada 2014

 

Niki Terpstra was er altijd bij. Vorig jaar finishte Quick-Step met de 4e tijd in Bergen.