• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieken tot 16%: Giro 2019 opent met venijnige tijdrit

  De klassementsmannen zullen meteen kleur moeten bekennen.

  De Ronde van Italië vertrekt volgend jaar in de regio Emilia-Romagna. Bologna verwelkomt het Giro-peloton voor de Grande Partenza van de 102e editie, die begint met een korte en zeer krachtige tijdrit.

  Op 11 mei zijn alle ogen gericht op Bologna, waar de 102e editie van de Giro d'Italia op gang geschoten wordt. Er staat meteen een individuele tijdrit op het menu, maar het wordt niet zomaar een ritje tegen de klok. 

   

  Na een aanloop van 6 kilometer trekken de renners naar de voet van de San Luca-klim, een bult van ruim 2 kilometer met een gemiddelde van 9,7 procent. In de slotkilometer krijgen de renners stroken tot 16 procent voorgeschoteld. De organisatie geeft de eerste rit meteen 3 sterren.

   

  De Giro keert later nog eens terug naar Emilia-Romagna. Zo worden onder meer San Marino, Ravenna en Modena aangesneden in de tweede week van die Ronde van Italië.