• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel: "Leg verwachtingen niet te hoog: ik geef me 50% kans"

  Remco Evenepoel is wellicht de grootste Belgische kans op eremetaal op het WK wielrennen. Dinsdagochtend mikt hij op goud in de tijdrit bij de junioren, al probeert hij zelf voorzichtig te blijven.

  Remco Evenepoel geldt als het grootste Belgische wielertalent van de laatste jaren. Op het EK wielrennen boekte hij een dubbelslag: goud in de tijdrit én de wegrit (met bijna 10 minuten voorsprong!). Kan hij dat kunstje herhalen in Innsbruck?

   

  "Vorig jaar reed ik ook al het WK, maar toen waren de verwachtingen te hoog. Nu ben ik voorzichtiger. Hoeveel kans ik mezelf geef? 50%. Iedereen zal wel naar mij kijken na mijn seizoen, maar de topfavoriet wint niet altijd. Je weet nooit of iemand anders niet beter is. En je kunt pech hebben."

   

  "Het is een mooi parcours, met hier en daar een paar lastige knikjes. Tof voor iemand die goed bergop kan rijden. Het is ook een vrij lange tijdrit voor junioren. Ik ben een diesel, dus hoe langer de tijdrit is hoe beter."

   

  "De voorbereiding was ook goed, dus ik zal er wel klaar voor zijn. Ik krijg ook al veel tips van de mensen van Quick-Step (de ploeg waarvoor hij vanaf 2019 als prof rijdt). Ik leer veel over voeding, rustmomenten,.... Ze zijn allemaal begaan met mij, terwijl ze ook zouden kunnen zeggen: "Zo'n jonge gast, die zal zijn weg zelf wel vinden."."