• home
 • video
 • pas verschenen

  Het geheim van Trossard? "Je moet bij hem altijd ruimte laten voor creativiteit"

  Leandro Trossard.

  Trossard scoort aan de lopende band.

  Racing Genk stoomt vrolijk verder in de competitie. Gisteren was er op het veld van Cercle Brugge weer een glansrol weggelegd voor Leandro Trossard. Teammanager Pierre Denier over het Genkse goudhaantje: "Ik denk dat hij helemaal gefocust is op Genk dit seizoen. Als hij vertrekt, dan zal het door de grote poort zijn."

  "Uitleenbeurten zijn goed voor hem geweest"

  Leandro Trossard (23) gaf zijn visitekaartje al af in de Genkse jeugdreeksen, maar moest een tijdje wachten op een kans in het eerste elftal. "We zagen meteen dat hij een uitzonderlijk talent was. Hij had vroeger al die passeerbeweging. Maar hij is enkele keren uitgeleend geweest en dat is goed voor hem geweest", vertelt meubelstuk Pierre Denier (61) aan Sporza. 

   

  "Waarom hij zo vaak uitgeleend is? De lat ligt hier zeer hoog. We hadden ook spelers zoals Bailey en dan is het moeilijk om je als jeugdspeler een basisplaats toe te eigenen.  Maar toen hij zich liet opvallen bij OHL, was de rekening snel gemaakt. We hebben hem teruggehaald en sindsdien is hij bijna niet meer weg te denken uit ons elftal."

   

  Dit seizoen blinkt Trossard nagenoeg elke week uit bij Genk. "Leandro was de jongen van de voorbereidende actie: lijntje afgaan, achterlijn halen en dan de laatste pass. Nu is daar ook het scorend vermogen bijgekomen. Dat maakt zo'n jongen aantrekkelijk voor de topclubs. Het is een speler waarvoor de supporters naar het stadion komen."

  "Je moet bij Leandro altijd ruimte laten voor creativiteit"

  Hoe zou Pierre Denier het karakter van de Genkse diamant omschrijven? "Leandro is eigenlijk een stille jongen. Hij zal nooit een grote mond opzetten. Hij bewijst het op het veld. En hij straalt heel veel voetbalplezier uit."

   

  "De trainer weet ook goed hoe hij Leandro moet behandelen. Je moet bij hem altijd ruimte laten voor creativiteit. Dan haal je het beste in hem naar boven. Philippe Clement doet dat uitstekend."

   

  Gisteren scoorde Trossard drie keer tegen Cercle Brugge. "We willen deze vorm zo lang mogelijk aanhouden. Maar we weten ook dat hij mindere momenten zal hebben. De tegenstander zal zich ook instellen op hem. Dat zie je nu al in bepaalde wedstrijden, waar hij wordt vastgezet. Maar daar moeten andere jongens van profiteren."

   

  Bekijk hieronder de grote Trossard-show tegen Cercle.

  "Als hij vertrekt, dan zal het door de grote poort zijn"

  Leandro Trossard is intussen ook Rode Duivel. Als hij in onze competitie en in het buitenland blijft schitteren, dan lonkt natuurlijk het buitenland.

   

  Pierre Denier: "Ik denk dat hij helemaal gefocust is op Genk dit seizoen. Als hij vertrekt, dan zal het door de grote poort zijn."

   

  "Dat hij eerst kampioen kan worden met Genk? Dat heb ik niet gezegd. We willen bovenin meedraaien. Als je met niet te veel achterstand aan de play-offs begint, dan weet je nooit."