• home
 • video
 • pas verschenen

  70-jarige De Kerpel bokst op 5 oktober: "Er zal niet gelachen worden"

  Freddy De Kerpel 7 jaar geleden met Junior Bauwens.

  Op 5 oktober stapt Freddy De Kerpel opnieuw de ring in. Op zijn 70e. De voormalige Belgische kampioen kijkt op het Gentse Boksgala Ismail Abdoul in de ogen.

  De Kerpel-Abdoul wordt aangekondigd als de "clash of the titans" en is een van de mooiste affiches op het boksgala. De wenkbrauwen gingen wel even aan het fronsen toen bekendgemaakt werd dat Freddy De Kerpel op zijn 70e nog eens zijn handschoenen aantrekt voor een echte kamp.

   

  Maar het is geen grap. "Neen, zeker niet", zegt De Kerpel. "Het is niet om te lachen: ik ga mijn 70e verjaardag in de ring vieren. Daarmee treed ik toe tot een exclusief clubje van boksers ouder dan 50. Ik wil bewijzen dat niet alle boksers zot geslagen zijn of als menselijke wrakken rondlopen."

   

  "Ik boks op 5 oktober tegen niemand minder dan Ismail Abdoul. Het zijn slechts 4 ronden, maar ik kan je beloven:  het is ernstig. Ik train en power al mijn hele leven, maar de laatste weken twee keer per dag. De kamp zal dus zeker de moeite waard zijn!"

   

  "Of een terugkeer in de ring een fijn gevoel is? Elke bokser is zoals een vogel. Je mag die 20 jaar in een kooitje steken, als hij er uit kan, zal hij vliegen. Zo is het met mij ook. Ik kan dit zeker nog aan. Niemand zal lachen."

   

  "Er is veel interesse in de kamp, de zaal zal welicht uitverkocht zijn. Het is over de kamp tussen mij en Abdoul dat momenteel het meeste gesproken wordt op de sociale media."

  Tweets: