• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat een comeback: Gilbert wint zijn 1e race na knieschijfbreuk

  Philippe Gilbert komt juichend over de finish.

  Philippe Gilbert heeft de Grote Prijs van Isbergues (1.1) gewonnen. Een bijzonder straf nummer van de Belg van Quick-Step want het was pas zijn eerste wedstrijd na zijn zware valpartij in de Tour. Het is ook overwinning nummer 68 voor zijn ploeg dit jaar.

  Twee maanden geleden leek het seizoen van Gilbert voorbij na een zware smak in de Ronde van Frankrijk. Hij brak zijn knieschijf, maar begon meteen aan zijn strijd tegen de klok om nog dit jaar wedstrijden te kunnen rijden. En zijn trainingsarbeid heeft meteen geloond.

   

  Gilbert spelde in Frankrijk een eerste keer weer een rugnummer op en was duidelijk hongerig. Door de regen werd de wedstrijd 25 kilometer ingekort, maar het slechte weer deerde Gilbert niet. Hij schoof mee met de ruime vlucht van de dag. In dat elitegroepje zaten ook onderen anderen Oliver Naessen en Julien Vermote. Ze verzamelden een voorsprong van twee minuten. 

   

  In de finale schudde Christophe Laporte aan de boom. Hij kreeg het gezelschap van een alerte Gilbert. Met twee reden ze richting finish. Florian Senechal leek nog even de kloof te kunnen dichten, maar Gilbert wachtte niet op zijn ploegmaat. Hij zette zijn sprint vroeg in een maakte het ook autoritair af.

  "Deze overwinning smaakt heel zoet"

  "Ik heb enorm hard gewerkt om terug te komen en ik was eigenlijk al heel blij dat ik hier gewoon aan de start kon komen", vertelt Philippe Gilbert. "Het was een zware wedstrijd, ook omdat het maar 7 graden was. Toch heb ik constant voorin gekoerst."

   

  "Ik ben heel gelukkig dat ik kon winnen, mijn eerste overwinning van het seizoen nota bene. Ik denk dat mijn frisheid het verschil gemaakt heeft. Deze zege smaakt heel zoet."

   

  "Mijn revalidatie? Ik heb keihard gewerkt, met soms zelfs 3 of 4 sessies per dag. Het was loodzwaar, maar ik wist dat ik uiteindelijk belooond zou worden voor mijn harde werk."

  Uitslag

  1. Philippe Gilbert
  2. Christophe Laporte (Fra)
  3. Florian Senechal

  De finish van Philippe Gilbert