• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen titel voor Van Avermaet: "Niet echt tevreden over mijn prestatie"

  BMC.

  Het afscheidnemende BMC werd derde.

  Greg Van Avermaet (33) wilde met BMC in schoonheid eindigen op het WK ploegentijdrit in Innsbruck, maar het werd "slechts" een bronzen medaille. "Zo'n parcours liegt niet", was onze landgenoot eerlijk.

  "Ik zal enkele dagen nodig hebben om te herstellen"

  "We hebben ons best gedaan", analyseerde Greg Van Avermaet zijn eerste en laatste WK ploegentijdrit. "Iedereen heeft zijn job gedaan, maar het is altijd ontgoochelend dat je maar derde bent als je voor de eerste plaats komt."

   

  "Het was een heel lastig parcours, vooral met die klim. De beste ploeg heeft gewonnen. Op het einde waren we misschien niet meer snel genoeg om echt terug te komen op Quick-Step. Maar zo'n parcours liegt niet."

   

  "Het was een hele lange ploegentijdrit. Het was een lastige lus. Ik ben niet echt tevreden over mijn prestatie, maar we hebben ons best gedaan. Dennis was weer fantastisch. Hopelijk kan hij woensdag individueel beter doen dan dit."

   

  "Of ik iets geleerd heb voor de wegrit van zondag? Ik moet nu vooral recupereren. Zo lang in die positie zitten ben ik niet gewoon. Ik voel me nu heel stijf en zal enkele dagen nodig hebben om te herstellen."

   

  "Woensdag of donderdag doe ik dan nog een goeie training richting het WK. Dan zal het wel in orde komen voor een parcours waarop we geen favoriet zijn, maar waar we zeker een kans hebben."