• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Vanderhaeghe niet beladen met alle zonden van Israël"

  Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent, heeft alle speculaties over een mogelijke trainersontslag van tafel geveegd. "Ik heb deze week pas mijn vertrouwen uitgesproken in Yves Vanderhaeghe. Dit is nog niet met het mes op de keel."

  Gent ontvangt deze middag Club Brugge voor wat een beladen topper lijkt te worden. Na het verlies tegen STVV vorige week wil de thuisploeg de rug rechten. "Er is behoorlijk  veel druk", geeft De Witte toe op Radio 1. "We willen aan de top van het klassement blijven. We weten dat we geen punten mogen laten liggen."

   

  "Als je de feiten bekijkt, wordt het een moeilijke match. Club is vorig jaar kampioen geworden en is doorgegaan op dat elan. Het is op dit ogenblik naast Genk de beste ploeg in de competitie. Wij zijn nog in opbouw en moeten nog geduld tonen."

   

  "Er zijn een aantal spelers vertrokken naar het buitenland. Dat mochten wij niet tegenhouden. Die zijn dan vervangen, maar dat duurt even. De spelers die zijn gekomen, hebben vaak niet de volledige voorbereiding meegemaakt. Yves Vanderhaeghe mag daar niet de volledige verantwoordelijk voor krijgen."

  Er is behoorlijk veel druk voor deze partij. We mogen geen punten laten liggen.

  Ivan De Witte

  "Verhaal over overleg met Sollied is te breed uitgesmeerd"

  In de kranten werd de voorbije week al gespeculeerd over het ontslag van de trainer. Zeker nadat het bestuur gezien werd in het gezelschap van ex-coach Trond Sollied. "Wij hebben als club alle recht om ons te beraden bij mensen die deze competitie kennen en de club kennen. Trond is een echte voetbalkenner en hij is hier 3 keer aan de slag geweest."

   

  "Als we na die nederlaag tegen STVV niets hadden gedaan, dat zou pas onprofessioneel geweest zijn. Alleen zal ik het volgende keer op een minder zichtbare plaats doen. We hebben de nieuwsgierigheid van de media een beetje onderschat."

   

  Heeft Vanderhaeghe dan nog het vertrouwen? "Dat verhaal is te breed uitgesmeerd in de kranten. Dat is niet in die zin aan de orde. Deze match is niet met het mes op de keel voor onze trainer. Ik heb deze week met hem gesproken en ik heb hem op het hart gedrukt dat hij mijn vertrouwen heeft."

   

  Wat bij een nederlaag vandaag? "Geduld is bij geen enkele club oneindig. Als het echt heel slecht zou gaan, dan zullen we naar de trainer kijken. Er staat ons een moeilijke opeenvolging van matchen te wachten. Ik wil die met Vanderhaeghe aanpakken. Ik zal er als voorzitter op toezien dat hij dat vertrouwen krijgt. We moeten hem niet beladen met alle zonden van Israël."