• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam op UNICEF-missie in Libanon: "Ieder kind verdient een opleiding"

  Nafi Thiam op haar eerste UNICEF-missie. in Libanon.

  Nafi Thiam op haar eerste UNICEF-missie in Libanon.

  Europees, wereld- en olympisch kampioene Nafi Thiam vertrok deze week voor haar eerste UNICEF-missie richting Libanon, waar ze de omstandigheden van de twintigduizend gevluchte Syrische kinderen onder de loep nam. "Ieder kind verdient een mooie toekomst, we mogen hen niet teleurstellen."

  Nafi Thiam werd in juni vorig jaar aangesteld als Vrijwillig Ambassadrice van UNICEF. Thiam hoopte als ambassadrice vooral "mee te kunnen streven naar een wereld waarin een opleiding voor elk kind een prioriteit kan zijn".

   

  Door haar drukke wedstrijdkalender, ze haalde in augustus nog EK-goud  binnen, duurde het nog even voor Thiam daadwerkelijk op een eerste missie ging, maar daar kwam deze week verandering in.

   

  In Libanon, een land dat vele Syrische vluchtelingen herbergt, ging de olympisch kampioene de situatie van de Syriërs inspecteren, waarbij ze vooral oog had voor (het tekort aan) educatie voor de Syrische kinderen.

   

  Thiam kreeg zo op haar eerste missie meteen al een intens programma voor de kiezen. De olympisch kampioene verhaalde haar ervaringen ook al uitgebreid op haar instagram-account. De meerkampster liet zo weten dat "ieder kind een opleiding en een mooie toekomst verdient. We mogen hen niet teleurstellen".

  Het Instagram-verhaal van Nafi Thiam