• home
 • video
 • pas verschenen

  Nafi Thiam genomineerd voor titel "Europese atlete van het jaar"

  Nafi Thiam

  Thiam kroonde zich tot Europese kampioene zevenkamp in Berlijn.

  Nafi Thiam is één van de tien genomineerden voor de titel "Europese atlete van het jaar". Dat maakte de Europese atletiekbond (EAA) zopas bekend. Thiam kroonde zich in augustus tot Europese kampioene in de zevenkamp in Berlijn.

  De Europese titel voegde ze toe aan haar al indrukwekkend palmares waar ook onder meer olympisch goud (2016) en een wereldtitel (2017) op prijken. Daarnaast won Thiam voor het tweede jaar op een rij de prestigieuze Hypo-Meeting in Götzis. 

   

  Het publiek kan nog tot 5 oktober stemmen op de sociale media van de Europese federatie. Die stemmen tellen voor 25 procent mee, de rest komt van de media, een expertenpanel en de leden van de Europese federatie. De laureate wordt op 26 oktober bekendgemaakt. Bij de Rising Stars werd Jonathan Sacoor ook al genomineerd.

  Op de Twitterpagina kan er gestemd worden op Thiam

  Ook Sacoor is genomineerd als "Rising Star"