• home
 • video
 • pas verschenen

  400m-loper Sacoor (19) maakt kans op Europese trofee voor Rising Star

  Jonathan Sacoor

  Jonathan Sacoor werd wereldkampioen bij de U20.

  Jonathan Sacoor is een van de tien finalisten die kans maken op de trofee voor de Rising Star van de Europese atletiek. Sacoor werd dit seizoen wereldkampioen bij de U20 en won met de Belgian Tornados ook Europees goud.

  Jonathan Sacoor zette enkele weken geleden een punt achter zijn fantastische seizoen. Het was het jaar van de absolute doorbraak voor de Belg. In de zomer werd hij wereldkampioen bij junioren in Tampere met een tijd van 45"03.

   

  Op de Europese Kampioenschappen in augustus liep hij samen met de broers Borlée naar goud op de 4x400m. Als kers op de taart klopte hij Kevin Borlée op de Memorial Van Damme.

   

  Die prestaties leveren hem een nominatie voor Rijzende Ster op. Het publiek kan nog tot 5 oktober stemmen. Die stemmen tellen voor 25 procent mee, de rest komt van media, een expertenpanel en de leden van de Europese federatie. De winnaar wordt op 26 oktober bekendgemaakt. Nafi Thiam sleepte de trofee in 2016 al eens in de wacht.

   

  Sacoor krijgt wel stevige concurrentie van onder anderen polsstokspringer Armand Duplantis.

  De Europese Atletiekfederatie maakte de nominatie bekend op Twitter