• home
 • video
 • pas verschenen

  Australië verliest kopman: Zieke Porte past voor het WK

  Richie Porte zal niet deelnemen aan het WK. De renner van BMC moest het speerpunt worden van de Australische ploeg, maar hij is niet op tijd hersteld van een ontsteking aan de luchtwegen die hij in de Vuelta opliep. "Ik ben heel teleurgesteld', reageert Porte.

  Richie Porte wou in de Ronde van Spanje aan zijn WK-vorm werken, maar dat plan draaide anders uit. Volgens BMC-teamarts Max Testa heeft Porte in het slot van de Vuelta een ontsteking aan de luchtwegen opgelopen, waarvoor een behandeling met antibiotica nodig was.

   

  "Door die ziekte kon ik me niet goed voorbereiden op het WK", vertelde Porte in een mededeling van de Australische bond. "Met 4.600 hoogtemeters op het programma heb je een perfecte voorbereiding nodig om hier aan de start te staan."

   

  "Ik ben heel teleurgesteld. Dit WK was een belangrijk doel voor mij. Ik was er al een tijdje voor aan het trainen." Wie Porte zijn plaats zal innemen in de selectie is nog niet bekend.