• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray zet punt achter seizoen: "Na toernooien in China stop ik"

  Andy Murray heeft besloten na zijn tournee in China een punt te zetten achter zijn seizoen. De Schotse ex-nummer 1 van de wereld zal nog in Shenzhen en Peking te zien zijn, maar zweert daarna de competitie volledig af om zich volop op het nieuwe seizoen te focussen.

  Andy Murray (ATP-308) werd dit jaar opnieuw geteisterd door een rits blessures. In januari werd de onfortuinlijke Schot nog geopereerd aan zijn heup, waarna Murray pas deze zomer, op de Citi Open in Washington, voor het eerst opnieuw in competitie trad.

   

  Murray speelde dit seizoen geen enkele Grand Slam, op de US Open na, waar hij in de 2e ronde reeds het toernooi moest verlaten na verlies tegen de Spaanse gravelspecialist Fernando Verdasco (ATP-32).

   

  Nu heeft de Schot dus beslist vroegtijdig een einde te breien aan zijn seizoen. "Ik zal nog spelen in Shenzhen en de week erna in Peking, maar dat zijn mijn laatste toernooien van het seizoen.", laat Murray weten in een video op zijn Facebook-pagina.

   

  "Ik heb nood aan een lange periode van training, zodat ik opnieuw mijn beste niveau kan terugvinden. Hopelijk kan ik met de best mogelijke vorm aan het nieuwe seizoen beginnen, maar ik wil vooral de grote toernooien deze keer niet laten liggen."

  De boodschap van Murray op zijn Facebook-pagina

  Krabbelt Murray nog recht, in navolging van Djokovic?

  Andy Murray hoeft, ondanks de vele blessurezorgen, niet meteen te wanhopen over zijn carrière.  Novak Djokovic (ATP-3) was tot voor kort in hetzelfde bedje ziek als de Schot, maar dankzij een sterk seizoen, waarin hij de US Open won, staat de Tsjech opnieuw derde op de wereldranglijst.