• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Liverpool en Manchester City wachten niet op United

  " "

  18 op 18 voor Liverpool.

  Liverpool en Manchester City hebben in tegenstelling tot Manchester United geen punten laten liggen op de 6e speeldag in Engeland. Liverpool vloerde thuis overtuigend Southampton en Manchester City deed hetzelfde op Cardiff City. En daarbij hadden ze geen Belgen nodig.

  Met Simon Mignolet vastgeroesd op de bank heeft Liverpool zijn zegereeks in Engeland nog wat uitgebreid. Met het vertrouwen van de Europese zege tegen PSG nog in de benen stond bij de rust de 3-0-eindstand al vast.

   

  Een snelle owngoal van Hoedt zette Liverpool op weg, 10 minuten later verdubbelde Matip de score, waarna op slag van rust Salah zijn 3e competitietreffer aantekende. Alisson, die de voorkeur krijgt op Mignolet, slikte nog maar 2 goals in deze competitie. Origi was geblesseerd afwezig.

   

  Chelsea kan morgen naast Liverpool komen, als het wint bij West Ham.

  Manchester City had iets goed te maken na de uitschuiver thuis in de Champions League tegen Lyon. Het deed dat ook zonder de geblesseerde De Bruyne en met Kompany 90 minuten op de bank. Agüero, Silva en Gündogan zorgden eveneens voor een 0-3-ruststand, maar Mahrez gaf de fans ook na de rust nog iets om te bekijken. De ex-speler maakte zijn eerste goals voor City.

  " "

  Mahrez (ex-Leicester) maakte zijn eerste goals voor City.

  Bekijk de fraaie goal van Gündogan:

  United - met Lukaku en Fellaini in de basis - kwam snel op voorsprong tegen een Wolverhampton zonder Dendoncker (niet op het wedstrijdblad). De snelle goal van Fred werd na de rust tenietgedaan door een landgenoot van de United-coach: Moutinho maakte de 1-1. Lees hier het volledig verslag.