• home
 • video
 • pas verschenen

  Fury versus Wilder: 1 december vechten de zwaargewichten tegen elkaar

  Boksliefhebbers kunnen 1 december in hun agenda noteren. Dan staat het gevecht tussen Deontay Wilder, WBC-kampioen bij de zwaargewichten, en Tyson Fury op het programma.

  Deontay Wilder en Tyson Fury hadden in augustus al een akkoord bereikt over een gevecht, nu is er ook een datum. Op 1 december staan de twee zwaargewichten tegenover elkaar. De locatie is nog niet bekend, maar het zou alleszins een plaats in de Verenigde Staten zijn.

   

  De promotietournee begint al op 1 oktober in Londen. Daarna trekken ze naar New York en Los Angeles. "De twee beste zwaargewichten staan tegenover elkaar. De beste tegen de beste. Dit is wat de mensen willen zien", liet Wilder weten. 

   

  Wilder is 32 en is al 40 kampen ongeslagen. Fury, 30 jaar, is ex-kampioen in de IBF, WBA en WBO-bond. Hij maakte in juni zijn comeback na een pauze van 2,5 jaar.