• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot sterft in zicht van streep, Stuyven helpt Pedersen aan spurtwinst in Doornik

  " "

  Mads Pedersen werd goed op weg gezet door Jasper Stuyven.

  De 22-jarige Deen Mads Pedersen heeft een knappe zege geboekt in een uitgeregende Eurométropole Tour. Na een fraaie finale met heel wat demarrages van mooie namen was Pedersen de snelste van een groepje achtervolgers op de ontsnapte Tiesj Benoot. Jempy Drucker was 2e, Oliver Naesen 3e.

  Tot helemaal op het eind leek een massaspurt mogelijk - wat de zaak van Dylan Groenewegen en André Greipel zou maken, maar dat was zonder enkele Belgische toppers gerekend. Benoot, Stuyven en Naesen hadden er zin in ondanks de regen en zetten om beurten vluchtpogingen op in de laatste 2 ronden.

   

  Ook Drucker en Pedersen mengden zich druk in de debatten. Met zijn elven gingen ze de slotronde van 14 kilometer in. Benoot was de meest bedrijvige vooraan. Hij etaleerde zijn WK-vorm en ging in de laatste 2 kilometer alleen. Achter hem nam Stuyven een groepje achtervolgers op sleeptouw in dienst van zijn Trek-ploegmaat Pedersen. Het peloton zou te laat komen.

   

  Benoot leek op weg naar de zege, maar viel in de laatste hectometers helemaal stil. Op 50 meter van de streep snelde Pedersen hem voorbij. Drucker en Naesen duwden Benoot nog net van het podium. De naam Pedersen doet wellicht een belletje bij u rinkelen: de jonge Deen werd 2e in de Ronde van Vlaanderen dit jaar, achter Niki Terpstra.

  Pedersen: "Doe mijn hoed af voor Stuyven"

  Winnaar Mads Pedersen had na de finish woorden van lof voor ploegmaat Jasper Stuyven. "Ik ben heel blij met dit succes, het is altijd leuk te winnen. Ik wil ook Jasper Stuyven bedanken voor zijn werk", zei de Deen.

   

  "Tiesj Benoot zette op 2 km van de aankomst aan op een moment dat er in de kopgroep even werd vertraagd. Daarna bouwde hij zijn voorsprong stelselmatig uit in de laatste rechte lijn. Ik zette mij in het wiel van Jasper, die mij tot 400 meter van het einde ideaal naar voor loodste."

   

  "Ik doe mijn hoed af voor het werk dat hij heeft verricht. We zaten in een ideale situatie met twee man in de kopgroep. Jasper had veel werk verzet en besloot de sprint voor mij aan te trekken. Het waren zware weersomstandigheden maar dat is voor mij geen probleem. Ik ben in de regen altijd op mijn gemak."

  Uitslag:

  1. Mads Pedersen (Den)
  2. Jempy Drucker (Lux)
  3. Oliver Naesen
  4. Jasper Philipsen
  5. Tiesj Benoot
  6. Jonas Rickaert
  7. Reinardt Janse Van Rensburg (ZAf)
  8. Jan-Willem van Schip (Ned) 
  9. Alex Kirsch (Ned)
  10. Jasper Stuyven