• home
 • video
 • pas verschenen

  Aan de finish staan bij het WK wielrennen? Dat kost je 98 euro

  Het WK wielrennen in Innsbruck pakt uit met een nieuwigheid waar niet iedereen blij mee zal zijn. Wie wil supporteren aan de finish en aan het podium, moet daar nu een apart ticket voor kopen. De prijzen variëren van 13 euro tot wel 1.950 euro voor een VIP-pakket.

  Wie de winnaar in Innsbruck dit en volgend weekend over de streep wil zien rijden, zal daar geld voor moeten geven. De organisatie van het WK wil een financiële kater vermijden en vraagt daarom inkom voor toegang tot de podiumzone en de zone rond de finish.

   

  Alleen de individuele tijdrit bij de beloften en de vrouwen junioren is gratis op maandag. Voor de andere dagen betaal je meestal 18 euro. Voor het WK bij de vrouwen wordt dat 23 euro, voor dat bij de mannen 28 euro. Wie een VIP-pakket wil is minstens het tienvoud van die bedragen kwijt.

   

  Je kan ook voor een combiticket gaan. Opvallend: er is wel een klein rekenfoutje ingeslopen. Wie een combiticket voor de wegwedstrijden koopt en eentje voor de tijdritten betaalt 2 euro minder dan iemand die een Fan Ticket voor alle events samen koopt.

  De prijslijst voor een plaatsje aan de meet: