• home
 • video
 • pas verschenen

  Ives Serneels hoopvol: "Red Flames kunnen zich plaatsen voor WK"

  Mits een herhaling van de prestatie tegen Italië, gelooft Serneels in een zege tegen Zwitserland.

  De Red Flames moeten begin volgende maand twee keer aan de bak tegen Zwitserland in de barrages voor het WK. Bondscoach Ives Serneels gelooft dat zijn ploeg kans maakt op kwalificatie. "Het wordt een heuse opdracht, maar we blijven positief ingesteld."

  De Red Flames plaatsten zich voor de barrages door in hun poule als een van de
  beste tweedes te eindigen. Daarvoor waren de zeges in de laatste
  kwalificatiematchen tegen Roemenië en Italië belangrijk. 

   

  Op vijf oktober ontvangen de Red Flames Zwitserland in Leuven, vier dagen later wacht de terugwedstrijd in het Zwitserse Biel. Als de Belgen de Zwitserse klip omzeilen, wacht een beslissende ontmoeting met Europees kampioen Nederland of Denemarken, runner-up op het EK.

  "Mentaliteit van Jacques kan helpen in de return"

  "Als we onze prestatie van tegen Italië kunnen herhalen, dan is winst tegen Zwitserland mogelijk", zo stelde Serneels bij de voorstelling van zijn selectie.

   

  "Het is de eerste keer dat we deze barrages spelen. Je plaatsen voor het WK is moeilijker dan voor het EK. Voor het WK 2019 zijn er acht Europese tickets te verdelen, tegen vijftien voor het EK 2017."

   

  Serneels riep Heleen Jacques op, die terugkeert uit blessure. De heenmatch komt hoogstwaarschijnlijk nog te vroeg. "We hebben er haar ook bijgehaald voor haar professionalisme en haar mentaliteit. Ze kan in de return van grote waarde zijn tegen de Zwitserse powerplay", aldus Serneels.

  De selectie voor de dubbele confrontatie met Zwitserland: