• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins laat zijn roeiplannen voor de Spelen van Tokio nu al varen

  Bradley Wiggins

  Bradley Wiggins: "Ik heb te weinig tijd om te trainen."

  Bradley Wiggins had gehoopt om op zijn 40e nog een laatste keer aan de Olympische Spelen te kunnen deelnemen, maar dan als roeier. De eerste resultaten waren niet echt veelbelovend en nu werpt hij dan ook de handdoek.

  Bradley Wiggins had zich de voorbije maanden van een ranke wielrenner omgeschoold tot een bonkige roeier. Echt veel indruk kon de voormalige Tourwinnaar in zijn eerste wedstrijden niet maken. Nu heeft hij beslist om zijn plannen op te bergen.

   

  "Ik train nog veel, maar toch heb ik besloten om niet naar de Spelen te gaan. Ik heb gewoon te veel andere zaken te doen", zegt Wiggins, die ook nog onder meer een wielerploeg met zijn naam traint.

   

  "Ik heb niet genoeg tijd om 3 keer per dag te trainen en dat heb je nodig om een olympisch niveau te kunnen halen", beseft hij. Zo zal de medailleoogst van Wiggins op de Spelen bij 8 medailles blijven (5x goud, 1x zilver en 2x brons).