• home
 • video
 • pas verschenen

  Na 8 jaar is het tijd om andere oorden op te zoeken

  Giacomo Nizzolo

  Giacomo Nizzolo balde 18 keer de vuist bij Trek.

  Wielrenner Giacomo Nizzolo (29) snuift voor het eerst in zijn carrière andere lucht op. Na 8 jaar ruilt hij Trek voor Team Dimension Data. En Dion Smith verhuist van Wanty-Groupe Gobert naar Mitchelton-Scott.

  Sprinter Nizzolo

  De Italiaanse wielrenner Giacomo Nizzolo zet zijn carrière voort bij Team Dimension Data. Hij ondertekende een contract voor 2 jaar bij het Zuid-Afrikaanse WorldTourteam.

   

  Nizzolo (29) reed sinds 2011, zijn debuutjaar bij de profs, voor Trek. De Italiaanse sprinter werd in 2016 kampioen van zijn land. Dat jaar won hij ook voor de tweede opeenvolgende keer de puntentrui in de Giro, zonder een ritzege te boeken.

   

  Bij Trek sprintte Nizzolo naar 18 zeges. Dit seizoen haalde hij al 24 keer de top 10.

  Allrounder Smith

  Ook de Nieuw-Zeelander Dion Smith zoekt andere oorden op. De renner van Wanty-Groupe Gobert maakt volgend seizoen zijn debuut in de WorldTour bij Mitchelton-Scott. Hij onderschreef er een contract tot eind 2020.

   

  De 25-jarige Smith heeft een sprint in de benen maar kan ook bergop zijn mannetje staan. Zo droeg hij in de voorbije Tour enkele dagen de bolletjestrui. In de Baloise Belgium Tour stond hij als derde mee op het eindpodium (naast winnaar Jens Keukeleire en Jelle Vanendert).