• home
 • video
 • pas verschenen

  Ten Dam (37) brengt zijn ervaring mee naar nieuwe team Van Avermaet

  " "

  Laurens ten Dam reed de voorbije 3 seizoenen voor Team Sunweb.

  CCC, de opvolger van de huidige BMC-ploeg, heeft de komst bevestigd van Laurens ten Dam. De 37-jarige Nederlander komt over van Sunweb.

  Ten Dam is 16 jaar profrenner. "Hij is een van de meest ervaren renners in het peloton. Hij zal een grote aanwinst zijn, vooral als mentor voor de jongeren", verklaart teammanager Jim Ochowicz de transfer.

   

  De voorbije 3 jaar was Ten Dam aan de slag bij Team Sunweb, waar hij aan de zijde reed van zijn landgenoot Tom Dumoulin. "Ik was niet echt op zoek naar verandering, maar het schrikt mij evenmin af. Ik heb het al een paar keer gedaan in mijn carrière en dit was een mooie kans. Ik start met een wit blad en kan nieuwe doelen stellen. Bovendien krijg ik iets meer vrijheid."

   

  Ten Dam reed al 17 grote rondes. Zowel in de Tour (9e in 2014) als in de Vuelta (8e in 2012) haalde hij de top 10.